ایشان با بیان اینکه اگر ما خود را منتسب به امام زمان (عج) می کنیم باید سیره آن حضرت را ملاک عمل و رفتار خود قرار دهیم فرمودند: «ما معتقد هستیم روزی امام زمان (عج) خواهد آمد و عدالت را در جامعه بشری حاکم می کند و با ظلم و ستم مبارزه می کند امام زمان (عج) تمام خوبی های ائمه را دارد اما سئوال این است ما که خود را منتسب به ایشان می کنیم آیا حداقلی از خوبی های ایشان را داریم؟ آیا به گونه ای هستیم که مثل ائمه (ع) شخص مضطری را اجابت کنیم و از او رفع گرفتاری کنیم یا اینکه خدای ناکرده از رنج دیدن مردم لذت می بریم و حاضر نیستیم شخص گرفتاری را نجات بدهیم.»
ایشان با اشاره به سیره ائمه علیهم السلام در دستگیری از افراد گرفتار جامعه فرمودند: «شخصی به در خانه ابی عبدالله علیه السلام آمد و درخواست کمک کرد امام علیه السلام چهار هزار دینار به او پول داد و بعد به او گفت: « ... خذها فانی الیک معتذر ...» یعنی من از تو پوزش می خواهم و ... یا فرد دیگری خدمت امام حسن (ع) رسید و نامه ای را که حاجتش را در آن نوشته بود به امام داد امام بدون اینکه نامه را باز کند به آن مرد گفت حاجتت رواست شخص دیگری به امام گفت یابن رسول الله صلی الله علیه و آله کاش نامه را می خواندی و می دیدی حاجتش چیست؟ امام فرمود خداوند از خجالت او نزد من به اندازه زمانی که من نامه او را می خوانم از من سوال خواهد کرد.
ایشان افزودند: در حالات حضرت یوسف هم آمده که تا برادرانش زنده بودند نام چاه را بر زبان نمی آورد تا آنان خجالت نکشند.
این فقیه عالیقدر در ادامه با اشاره به کتاب صلاة الجمعه مرحوم صاحب حدائق و توصیف ایشان در خصوص عدالت فرمودند: مرحوم صاحب حدائق می فرماید: «عدالت مراتبی دارد و کسی که ادعا می کند که در جایگاه امام زمان نشسته است باید عدالتش شبیه امام زمان باشد و صرف گفتار نباشد.» لذا ما باید مراقبت کنیم که رفتارمان حداقل قدری شبیه آن بزرگان باشد. هر سخنی را هر جایی نگوییم و بدانیم که چه سخنی را چه جایی بگوییم خدای ناکرده استعمار نکنیم و از سادگی مردم سوء استفاده نکنیم. به فکر مردم و جامعه باشیم و آنچه که درد جامعه است بیان کنیم و به مردم آگاهی بدهیم و آنها را با حقائق دین و حقوقشان آشنا کنیم نه آنکه خدای ناکرده با سوء استفاده از احساسات مذهبی و دینی مردم با ترویج خرافات و موهومات بدنبال منافع خودمان باشیم.
آیت الله صانعی با بیان اینکه جامعه هزاران درد دارد اما باید مراقبت کنیم بیان درد اصلی جامعه محور سخنان ما باشد افزودند: «خدای ناکرده مردم را ناآگاه فرض نکنیم مردم مسائل را می فهمند و متوجه اند هرچند آنها را درون سینه خودشان حبس می کنند لذا اگر دم از اسلام و امام زمان عج می زنیم ظلم و اذیت نباید در رفتارمان و در گفتارمان باشد اگر دم از اسلام می زنیم شیوه ما در اقتصاد در قضا و مجازات باید مبتنی بر اسلام باشد.»
ایشان در پایان با بیان اینکه باید در جهت تقویت بعد انسانیت و صفات ویژه ای مثل بزرگواری اهتمام ویژه ای داشته باشید افزودند: «کسی که انسانیت داشته باشد انسان های دیگر را اذیت نمی کند و کسی که انسانیت نداشته باشد دین ندارد. همیشه در مسیر حق و در مسیر خدا و بزرگواری و کرامت انسانی حرکت کنیم به خصوص ما که خود را سرباز امام زمان (عج) و شاگرد مکتب امام صادق (ع) می دانیم.»
تاریخ: 1391/12/29