به گزارش خبرگزاري ايرانيوز، در اين مراسم که دکتر معصومه ابتکار، رئيس سابق سازمان محيط زيست در دولت اصلاحات نيز به همراه دانشجويان حضور داشت، آيت الله صانعي، با تأکيد بر ضرورت حفظ اميد و پرهيز از يأس، فرمود: رشد يک کشور زماني اتفاق مي افتد که درد را نخبگان و دانشگاهيان بدانند و حس کنند.
ايشان با اشاره به واقعه 16 آذر و شهادت دانشجوياني که از روي آگاهي در مقابل نيکسون ايستادند، افزود: امروز هم دانشگاه در حال حرکت است. اگر برخوردهايي با اساتيد صورت مي گيرد، اينها همه نشانه هستند. متحجرين و کساني که نمي خواهند مردم چيزي بدانند، لبه تيز را به سمت دانشگاه گرفته اند و به سراغ اساتيد و هيأت هاي علمي دانشگاه ها رفته اند.
آية الله صانعي با ذکر خاطره اي از يکي از سخنراني هاي خود در مدرسه فيضيه به مناسبت 13 آبان اظهار داشتند: من در آن سخنراني گفته بودم که انقلاب دو رکن مي خواست که يکي رکن حوزه بود و ديگري رکن دانشگاه و خوشبختانه هر دو طيف حوزه و دانشگاه افتخار مي کردند که امام را ياري مي کنند. از يک سو مهندس مير حسين موسوي به عنوان يک چهره دانشگاهي مفتخر بود که مورد توجه امام است و از سوي ديگر بزرگان حوزوي نيز همچون آيت الله مطهري افتخار مي کردند که در خدمت امام هستند. بنده نيز که مدتي در پستهاي سياسي و قضائي کشور بودم، افتخار مي کردم که در خدمت امام هستم.
آيت الله صانعي ضمن اشاره به تعداد کم ياران اميرالمؤمنين پس از ارتحال پيامبر (ص) تصريح کردند: جريانهاي انقلاب ديني اينگونه هستند. از آنجا که انقلاب هاي ديني تا حدودي برخلاف خواسته هاي حيواني انسانها هستند، لذا کساني که نمي خواهند خواسته هاي انساني پياده شود، با انقلاب ديني مخالفت مي کنند.
وي هر يک از دانشجوياني را که به ديدارش آمده بودند يک ملت خواند و ادامه داد: همين که شما درد را حس مي کنيد و دانشگاهها درد را حس مي کنند و همينکه مي دانيد کجا بايد حرکت کرد، اينها نشانه اين است که بايد اميد داشت و مأيوس نبود.
آيت الله صانعي با انتقاد از کساني که خطر غرب را بزرگ مي شمارند اضافه کرد: خطر غرب با همه رسانه ها و همه قدرتي که دارد، خطر بزرگي نيست، بلکه با يک پاسخ مي توان مقابل آن ايستاد ولي خطر اصلي اين است که دين وسيله عوام فريبي شود.
وي ادامه داد: دين را نبايد براي خودمان بخواهيم. مردم را نبايد براي خودمان بخواهيم. رياست و قدرت را نبايد با عوام فريبي به دست آورد و تنها راستي و صراحت لهجه است که مي تواند همه خطرات و آسيب ها را دور کند.
وي با تأکيد بر ضرورت پرهيز مسوولان از دروغ و عوام فريبي، گفت: ارواح انسانهاي همفكر با هم ارتباط دارد. فرزندان انقلاب و امام هم با هم ارتباط روحي دارند. چند روز قبل در يکي از مصاحبه ها گفتم که بزرگترين گناه دروغ است به ويژه دروغ مسوولان و حکومت و به ويژه وعده هاي دروغ.
آيت الله صانعي ادامه داد: صدق از اصول اخلاق اسلامي و کذب در گفتار و وعده هاي دروغين از رذائل اخلاقي است.
همين نکات را آيت الله طاهري اصفهاني هم در ديدار با جمعي از نخبگان چند روز پيش فرموده اند و تأکيد داشته اند که اساس کنار رفتن اميرالمومنين از حکومت به دليل دروغ پردازي دشمنان بوده است و با حديث دروغ، علي (ع) را کنار زدند.
آيت الله صانعي افزوند: امروز هم که شما آمده ايد سخن از اخلاق سياسي مطرح شده و اينها نشان مي دهد که روح انقلابيون و دلسوزان انقلاب با هم ارتباط دارند و به هم نزديک هستند .
وي اضافه کرد: اينها نشانه هاي پيش روي انقلاب است.
آيت الله صانعي در ادامه سخنان خود در جمع اعضاي شوراي مرکزي انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران و علوم پزشکي تهران گفت: بايد جلوي سوء استفاده از مذهب را گرفت. هر کس که دروغ مي گويد و وعده دروغ مي دهد گناهکار است و هر کس به وعده دهندگان به دروغ کمک کند نيز گناهکار است.
وي تصريح کرد: سياه لشکرهاي ظلم و سياه لشکرهاي قدرت هاي ارتجاعي و به ويژه آنان که مي خواهند دانشگاهها را از بين ببرند و استقلال حوزه هاي علميه را از بين ببرند گنهکارند.
آيت الله صانعي با تأکيد برنقش روحانيت مستقل گفت: روحانيت مستقل شيعه همواره قابليت اثرگذاري بر جامعه را داشته و دارد ولي در هر زمان يک روحاني اصيل بايد به ميدان بيايد و جرقه حرکت را بزند. آن زمان حضرت امام به ميدان آمد و جرقه را زد هميشه بايد يک جرقه زننده اي باشد.
وي ادامه داد: مداد العلمايي که از خون شهداء افضل است؛ مدادي است که شهيد را تربيت مي کند. آن هم شهيد واقعي را کسي که جرقه شهادت را در ذهن ها مي زند مدادش از خون شهداء برتر است.
آيت الله صانعي با انتقاد از کساني که مردم را ناآگاه مي خوانند، گفت: امام همواره تأکيد مي کرد که ملت ما از امت رسول اکرم آگاهترند، مردم آگاهترند و هر کس مردم را ناآگاه بداند، در اشتباه است. البته شکي نيست که تبليغات سوء اگر زياد باشد، اثر خواهد داشت و نبايد از قدرت تبليغ غافل بود.
وي به دانشجويان تاکيد کرد تاريخ انقلاب را شما بايد حفظ کنيد و هرچه ميدانيد بايد به ديگران بگوييد هر فرد وظيفه دارد خانواده خود را آگاه کند اگر ما هزار دانشجوي آگاه داشته باشيم هزار خانواده را ميتوانند آگاه کنند .
وي راه امام و انقلاب و مسير شهداء را ماندگار خواند و اضافه کرد: تاريخ انقلاب بايد حفظ شود. امروز خطر تحريف تاريخ انقلاب وجود دارد کساني که امام را نديده اند و حتي به امام متعقد هم نبوده اند، امروز خود را فدايي مباني انقلاب و آرمان هاي امام مي دانند. ما که با امام بوديم هنوز نمي توانيم ادعا کنيم که امام را خوب درک کرده ايم.
تاریخ: 1385/8/14