Loading...
error_text
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: مصاحبه ها
اندازه قلم
۱  ۲  ۳ 
بارگزاری مجدد   
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: مصاحبه خبرنگار رسانه پراسپكت انگلستان، خانم وندى استيونس با معظم له
مصاحبه خبرنگار رسانه پراسپكت انگلستان، خانم وندى استيونس با معظم له

بسمه تعالى

در ابتداى اين ديدار خانم استيونس ضمن تشكر از معظم له مسائلى را پيرامون حقوق زن در اسلام، كم شدن گرايش جوانان به مذهب نسبت به گذشته و بحث ازدواج موقت را مطرح كرده و با بيان اشكالى كه در بدو امر به نظر مى رسيد خواستار اين شدند كه معظم له ارائه طريق فرمايند.

حضرت آية الله العظمى صانعى در ضمن برشمردن برخى اصول كلى در اسلام فرمودند:

اسلام يك سرى اصول كلى دارد كه تغيير ناپذير است مثل اصول عدالت، برابري، آزادي، آسانى و سهولت و اصل كرامت انسانى و امثال اين اصول كه در اسلام تغيير پذير نيستند، منتها با پيشرفت علم و فكر انسان، بعضى از اشكالات بر اين اصول وارد مى گردند كه بر علماى دين است كه اين اشكالات را بيابند و جواب دهند البته با روشها و متدهاى دينى كه در حوزه هاى علميه مرسوم است.

معظم له در جواب اين سؤال خبرنگار كه درصد زيادى از جوانان گرايش كمترى به مذهب دارند فرمودند:

به نظر ما گرايشهاى مذهبى در جوانان هم بيشتر و هم عميق تر شده، چرا كه گرايش آنها آگاهانه است و اگر امروز يك نوع گريزى از آنها مشاهده مى شود اين در حقيقت گريز از نحوه عملكردها و بيعدالتيهاست نه گريز از مذهب و دين، چرا كه دين يك امر فطرى است و از فطرت گريزى نيست.
حضرت آية الله العظمى صانعى در جواب اين سؤال كه بهترين كاربرد عقد موقت در ايران چگونه مى تواند باشد فرمودند:

از نظر ما عقد موقت يك عقد ضرورى است و در كنار عقد دايم نيست، بلكه در موارد ضرورت است چرا كه اساس زندگى بر ازدواج دايم است كه در دنيا نيز مرسوم است. و ما معتقديم كه عقد موقت اگر به طور رسمى در كنار عقد دايم قرار گيرد، مى تواند مشكل ساز شود و زندگيهاى زيادى را متلاشى كند، و اگر ما مى خواهيم مشكلات جامعه و بى بند و باريها را از بين ببريم بايد از راهكارهاى ديگر كمك بگيريم نه از عقد متعه كه يك ضرورت است و در موارد خاص اعمال مى گردد.

معظم له در مورد سؤال ديگر خبرنگار مبنى بر آزادى در گفتار فرمودند:

اساس اسلام بر آزادى بر گفتار و رفتار است مگر مواردى كه خداوند منع كرده يا نمايندگان مردم براى مصالح مردم منع كنند. بنابراين، در اسلام افراد تا زمانى كه دست به اسلحه نبرده اند با آنها برخورد نمى شود يعنى مخالفت سياسى در اسلام جرم نيست، آرى، نمايندگان مردم مى توانند قانون بگذرانند و بعضى از مخالفتهاى سياسى را جرم بدانند كه در اين صورت آن مخالفتها جرم قانونى دارد نه جرم اسلامي.

در پايان اين ديدار برخى اشكالات وارده در مورد حقوق زنان از نظر غرب مطرح شد كه ايشان به طور مشروح و مبسوط جواب دادند.

تاریخ: 1380/12/7
بازدید: 13981



....

نام
پست الکترونيکي
وب سایت http://
نظر
کد امنیتی کد امنیتی
کد امنیتی


کلیه حقوق این اثر متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی می باشد.
منبع: http://saanei.org