Loading...
error_text
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: مصاحبه ها
اندازه قلم
۱  ۲  ۳ 
بارگزاری مجدد   
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: حضرت آيت اللّه العظمى صانعى در مصاحبه خبرنگار روز نامه دى ولت آلمانى آقاى برونو شیرا
حضرت آيت اللّه العظمى صانعى در مصاحبه خبرنگار روز نامه دى ولت آلمانى آقاى برونو شیرا همه انسانها از نظر حقوق برابرند، بنابر این جان یك مسیحى به اندازه جان یك مسلمان ارزش دارد.

حضرت آيت اللّه العظمى صانعى مرجع تقلید نواندیش شیعیان با بیان مطلب فوق در دیدار با برونوشیر خبرنگار روزنامه آلمانى دى ولت در پاسخ به نخستین پرسش این خبرنگار در خصوص بهترین و بدترین دست آوردهاى انقلاب اسلامى پیش از 25 سال فرمودند:

به نظر ما بهترین دست آورد انقلاب و دولت اسلامى، انتخابات ازاد، مشاركت و رقابتى بود كه در زمان امام خمینى صورت مى گرفت و با حضور فعال و چشمگیر مردم براى رأى دادن، آنهم آرایى آزاد همراه بود. در نخستین همه پرسى در مورد نوع حكومت بیش از 95 در صد به جمهورى اسلامى رأى دادند این روند در انتخابات خبرگان قانون اساسى و.. نیز تا زمانى كه امام(سلام اللّه علیه) در قید حیات بود ادامه پیدا كرد. این بهترین دستاورد براى ملّت بود كه مردم خود براى سرنوشت خویش تصمیم مى گرفتند آنهم آزاد نه و آگاهانه بنابر این، با توجه به این مقدّمات بدترین دست آورد حكومت زمانى است كه حضور مردم در انتخابات كمتر باشد كه نمونه اخیرش عدم شركت مردم به طور گسترده در انتخابات اخیر مجلس است البته امیدواریم دولمتردان و حاكمان به گونه اى عمل كنند كه دیگر این عمل تكرار نگردد در عین حال پیش بینى حضور مردم در انتخابات آینده كارى ناشدنى است .

ایشان در بخش دیگرى از سخنان خود با تأكید بر اینكه دموكراسى اسلامى حافظ حقوق همه انسانها است و متشكل از قوانینى است كه هیچ ظلم و تبعیضى را در مورد هیچ كس روا نمى دارد. در مورد برخى تفاوتها میان زن و مرد افزودند: با روشها و متدهایى كه ما بحث كرده ایم این گونه اشكالات مرتفع شده و مسئله مهم در این میان نحوه برداشت است. مثلا زن و مرد بغیر از دو مورد تفاوت در سایر زمینه ها از حقوق برابرى بر خوردارند، در عین حال در آن دو مورد نیز اگر دقت بیشترى بشود حق بیشترى به زنان اعطا شده است .

آيت اللّه العظمى صانعى در توضیح دو مورد تفاوت زن و مرد افزوند: یكى در بحث ارث است كه سهم مرد دو برابر سهم زن است و یكى هم مسأله طلاق است كه ما در مورد این دو موضوع بطور مشروح و مبسوط بحث كرده ایم و ثابت كرده ایم كه اینجا نیز هیچ تبعیض در كار نیست و حق طبیعى زنان ادا شده است.

ایشان در مورد بحث حجاب و اختیار زن در این مورد تأكید كردند: به نظر من اگر زنى به حجاب اعتقاد نداشت، از نظر فردى باید او را نصیحت و ارشاد كرد، اگر نپذیرفت با او كارى نداریم، مگر اینكه این عمل او منجرد به فساد و بى بندو بارى در جامعه بشود اما بحث قانونى حجاب بستگى به نمایندگان مجلس دارد، لذا مى توانند قانونى تصویب كنند كه بدون حجاب اشكالى ندارد و یا اشكال دارد. این ربطى به اسلام ندارد. و بستگى به قانونى دارد كه تصویب مى شود.

آيت اللّه العظمى صانعى در بخش دیگرى از سخنان خود با اشاره به اینكه اداره امور كشور اسلامى باید طبق قوانین اسلامى باشد افزودند: طبق قوانین اسلامى نمى توانیم خرید و فروش مشروبات الكلى را داشته باشیم، اسلام به ما اجازه نمى دهد، قوانین مملكت را باید طبق متدهاى اسلامى بنویسند در عین حال تصویب این قوانین با نظر مردم است، اما موازین و متدها باید اسلامى باشد.

ایشان در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار در خصوص تعدد زوجات در اسلام اشاره كردند: به نظر ما ازدواج دوّم منوط به اجازه از زن اوّل است، تا زن قبلى رضایت نداشته باشد، نمى شود ازدواج مجدّد كرد.

آيت اللّه العظمى صانعى در بخش دیگرى از سخنانى خود با تأكید بر اینكه ترور و تروریسم در اسلام محكوم است و اسلام دین منطق است و بیان تأكید كردند: اسلام همیشه وهمواره در تمام اعصار و مكان ها با این پدیده شوم (ترورترویسم) مخالف بوه و هست و آن را محكوم مى كند. ترور در هیچ جا جایز نیست و در همه جا محكوم است، اما بحث جنگ و دفاع بحث دیگرى است و از این مقوله خارج است.

مرجع تقلید نواندیش شیعیان در آخرین بخش از سخنان خود در خصوص گفتگوى میان ادیان مسیحیت و اسلام با تأكید بر اینكه هیچگونه اختلاف و درگیرى میان ادیان مسیحیت و اسلام نیست و هرچه مناقشه است میان قدرتمندان و حاكمان است افزودند: مسیحیان و مسلمانان در مبانى اعتقادى هر یك به دستورات دینى خود عمل مى كنند و خصومتى با یكدیگر ندارند.

تاریخ: 1383/7/11
بازدید: 16401



....

نام
پست الکترونيکي
وب سایت http://
نظر
کد امنیتی کد امنیتی
کد امنیتی


کلیه حقوق این اثر متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی می باشد.
منبع: http://saanei.org