Loading...
error_text
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: اخبار دفاتر
اندازه قلم
۱  ۲  ۳ 
بارگزاری مجدد   
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: دردفتر آيت الله العظمي صانعي، در مشهد مقدس برگزار شد.
بمناسبت بيست وپنجمين سالگرد رحلت امام وگراميداشت شهداي پانزده خرداد، وهفتمين روز درگذشت آيت الله زرندي، مراسم يادبودي دردفتر آيت الله العظمي صانعي، در مشهد مقدس برگزار شد.

سخنران مراسم حجت الاسلام والمسلمين عجم بود که گفت: اين مراسم بزرگداشت به منظور تجديد عهد با آرمانها وافکار بلند امام و شکرگزاري بخاطر برخورداري از ثمره شجره طيبه انقلاب يعني استقلال و آزادي جمهموري اسلامي است.

موفقيت امام در رهبري انقلاب را از دو جنبه مي توان بررسي کرد. اولين جنبه شناخت درست از دين و رسالت عالمان دين و پايبندي به اين رسالت است و دومين جنبه ايمان و تکيه به مردم است.

دبير مجمع روحانيون مبارز خراسان به تشريح اين عوامل پرداخت و افزود: پيامبران آمدند تا مردم به لحاظ عقلانيت رشد کنند و زمينه خير را درجامعه فراهم کنند، زنجيرها را از دست و پاي مردم بردارند و به آنها آزادي بدهند، و اين بدان معناست تا استبداد و خودکامگي ريشه کن نشود، تا دانايي و عقلانيت در جامعه گسترده نشود، راه خدا بسته است. امام خميني هم اين موضوع را خوب درک کرد و به همين خاطر سراغ استکبار رفت و مبارزات خود را عليه شاه و آمريکا آغاز کرد و ابهت آنها را شکست. بنابراين اگر قرار باشد راه نجاتي باشد آن راه مبارزه با استکبار و آزادي دادن به مردم است. امام دين را به جايگاه خودش برگرداند، وقتي دين طوري مطرح شود که همراه با آزادي، برابري، عزت و دانايي و عقلانيت باشد، چنين ديني با جاذبه است و در قلوب مردم نفوذ مي کند. و اگر دين با آزادي مردم در تقابل باشد و استبداد برآزادي شرف داشته باشد و حقوق يکسان براي مردم در نظر گرفته نشود، جاذبه دين کم خواهد شد.

وي ادامه داد: دومين عامل موفقيت امام تکيه و ايمان به مردم و ارزش دادن به آنها بود، امام متوجه بود که اگر حرکتي مي خواهد به موفقيت برسد بايد از پشتوانه مردمي برخوردار باشد، و امام اين پشتوانه را از مردم گرفت و براي انقلاب پشتوانه اي ساخت از مردم. و نظامي را شکل داد که در آن تشکيل قدرت، نظارت بر قدرت، نقد قدرت و تغيير و جابجايي در قدرت بر انتخاب و نظر و اراده مردم متکي است و اين امري است که در جهان امروز رايج است. حتي دين هم موضوعش مردم است، دين و رسالت پيامبر و امامت هم براي مردم آمده، و لذا اگرمردم را فراموش کنيم بقيه هم بي موضوع مي شود. و لذا امام مي گويد : ميزان راي ملت است، هيچ رژيمي بدون خواست مردم و پشتوانه اراده ملي نمي تواند ماندگار باشد، نظام شاه از پشتوانه حمايت سياسي، نظامي، اقتصادي، دو قطب قدرت آن روز برخوردار بود اما از پشتوانه مردمي تهي بود و بناچار نابود شد.

نماينده دوره اول مجلس در ادامه گفت: امام مهمترين عامل حفظ، تداوم و شادابي نظام را برمحور اين دو عامل مي دانست بنابراين تضعيف هريک از اين دو رکن تضعيف نظام و انقلاب است. الان متاسفانه بعد از رحلت امام زمزمه هايي شنيده مي شود که جمهوريت و اسلاميت نظام زير سوال مي رود، وعده اي بيان مي کنند که امام مجبور بود بخاطر شرايط آن موقع بگويد ميزان راي ملت است. و اين اشخاصي که اين حرف را مي زنند راي مردم را زينتي مي دانند. اين عده معتقد به تک صدايي و تک حزبي هستند و فقط حرف خود را حق و بقيه را باطل مي شمارند. بر اساس همين تفکر است که مشاهده مي کنيم براي فعالان سياسي، دانشجويي و اهل فکر مشکلاتي ايجاد مي شود.
حجت الاسلام والمسلمين عجم گفت: يکي از خطراتي که امام مطرح کرد خطر تسلط جريانهاي فکري، ارتجاعي است و به همين دليل امام فرمود: نگذاريد انقلاب به دست ناهلان بيفتد. متحجراني که انديشه شان واپس مانده و ضرر دهنده است مسلط نشوند چون اينگونه افراد انقلاب را به شرايطي مي رسانند که پايگاه مردمي انقلاب تضعيف مي شود و به همين خاطر امام کج انديشان متحجر را که با صبغه اي ديني در برابر انقلاب مي ايستند را مهمترين خطر عنوان مي کرد.

حجت الاسلام والمسلمين عجم ادامه داد: در قرآن آمده خدا از عالمان پيمان گرفته که به رسالت خود عمل کنند. اگر در جامعه اي علماي دين نتوانند به وظيفه شان عمل کنند آن جامعه منحط است. و به دو دليل ممکن است عالمان نتوانند به وظايفشان عمل کنند. اول: بخاطر ترس. که اگر در جامعه اي دانايانش و مردم بترسند که حرفشان را بزنند آن جامعه جاهلي است. دوم: بخاطر معامله ننگين با صاحبان قدرت، که ممکن است حقايق را نگويند و در نتيجه حکومت نيز نام آنها را با احترام بيان مي کند و از مائده هاي حکومتي هم آنها را بهره مند مي سازد. و اين مورد از مورد اول بدتر است و خدا نيز آن را بدترين معامله ناميده، معامله خسارت باري که علم کتاب را با پول و رياست معامله کنند. علي(ع) مي فرمايد: خدا از دانايان پيمان گرفته در برابر شکم باره ها وصاحبان قدرت و محرومان بي تفاوت نباشند. و علما مسووليت دارند با چنين شرايطي نسازند. و ما امروز در سوگ کسي نشسته ايم که رسالت ديني علماي دين را چنانکه بايد انجام داد و نمونه اي درخشان در تاريخ حوزه هاي علميه و علماي شيعه و مردم است.

امروزهم اگر مشارکت مردمي بيشتر شود پشتوانه نظام مستحکم خواهد شد.چرا که حضور مردم باعث بقاي نظام است و لذا بايد به مردم و حقوق مردم و نظر مردم توجه شود.

دبيرمجمع روحانيون مبارز خراسان در پايان ضمن گراميداشت جريان پانزده خرداد، گفت تمام نهضتهايي که در تاريخ رخ داده، همه از عاشورا و کربلا سرچشمه گرفته، ايشان شهداي پانزده خرداد را خط شکنان عليه استبداد دانست. و سپس به تجليل از مرحوم آيت الله زرندي پرداخت و گفت : ايشان از شاگردان امام بود و50 سال با صداقت و امانت کار کرد، اگر کسي خالصانه براي مردم کار کند مردم هم متقابلا قدردان هستند. در مراسم تشييع جنازه مرحوم آيت الله زرندي هم ديديم که چقدر با شکوه وعظمت مردمي برگزارشد. اضافه بر اين کسي که براي مردم خالصانه کار کند خداهم به او پاداش عظيم خواهد داد.





تاریخ: 1393/3/17
بازدید: 18850


....

نام
پست الکترونيکي
وب سایت http://
نظر
کد امنیتی کد امنیتی
کد امنیتی


کلیه حقوق این اثر متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی می باشد.
منبع: http://saanei.org