Loading...
error_text
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: کتابخانه فارسی
اندازه قلم
۱  ۲  ۳ 
بارگزاری مجدد   
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: سيزدهم. ازدواج با زن بدكاره

سيزدهم. ازدواج با زن بدكاره

(س 993) آيا ازدواج كردن با زنانى كه متهمه و بدكاره هستند حرام است؟ و اگر حرام نيست، آيا مى توان به سخن آنان مبنى بر اينكه شوهردار يا در عدّه نيستند اعتماد كرد يا بايد تحقيق نمود؟ همچنين در مورد زنانى كه زياد صيغه مى شوند و اين احتمال وجود دارد كه از آن دسته زن هايى باشند كه عدّه نگه نمى دارند، در صورتى كه خود آنان بگويند كه در عدّه نيستيم، آيا تحقيق كردن واجب است يا مى توان به سخن آنان اعتماد نمود؟

ج ـ تحقيق و تفحص لازم نمى باشد و قولشان حجت و معتبر است. آرى، ازدواج زانى قبل از توبه خودش و زانيه حرام است. 28/6/83

(س 994) اگر مردى با زنى فاسد ازدواج كند و تنها به قول زن اعتماد كند و درباره صحت آن تحقيق نكند، اين عقد در دو صورت زير چه حكمى دارد:

1. اگر توانسته باشد بدون تحقيق به صحّت قول زن يقين پيدا كند؛

2. اگر مرد نتوانسته باشد بدون تحقيق به صحّت قول زن يقين پيدا كند، آيا عقد در اين صورت باطل است؟

ج ـ در هيچ صورتى تحقيق لازم نيست و قول زن حجّت است و عقد، صحيح مى باشد. 14/4/77

(س 995) دختر باكره اى به دليل اظهار علاقه پسرى بالغ و وعده ازدواج وى، از راه نامشروع ازاله بكارت و سپس حامله گرديده و در زمانى كه داراى حمل سه ماهه بوده در جلسه اى با حضور والد آن دو، صيغه عقد ازدواج دايم جارى گرديده و مَهريّه زن به دليل اضطرارش فقط مهرالسنّة تعيين گرديده و مرد بعد از تولد فرزند، بلافاصله شناسنامه گرفته و اكنون كه نوزاد چهار ساله شده، پدرش ترك انفاق مى كند و به دليل اعتياد به مواد مخدّر زوجه اش در عُسر و حَرَج قرار گرفته و متقاضى طلاق مى باشد، با اين توضحيات بفرماييد:

1. آيا عقد ازدواج بين آن دو در زمانى كه داراى حمل سه ماهه بوده، صحيح است يا خير؟

2. با توجه به اينكه زن داراى تحصيلات دانشگاهى است و اضطراراً به مهرالسنّه رضايت داده و اكنون كه عُسر و حَرَج وى ثابت گرديده، آيا مستحقّ مهرالمثل مى باشد يا خير؟

3. نفقه كودك بر عهده چه كسى مى باشد؟

ج 1 ـ عقد ازدواج صحيح بوده است.

ج 2 ـ اگر قراردادى ولو شفاهى قبل از عقد بين دختر و پسر نبوده، اضافه بر مهرالسنّة طلبكار نيست، و اضطرار بر فرض ثبوت، چون خود دختر نيز مقصّر بوده، موجب اضافه بر آنچه راضى شده نمى باشد.

ج 3 ـ بر عهده پدر مى باشد و به هر حال يكى از مواردى كه زن مى تواند درخواست طلاق از محكمه بنمايد، مورد عسر و حرج زندگى است. 9/5/78

عنوان بعدیعنوان قبلی




کلیه حقوق این اثر متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی می باشد.
منبع: http://saanei.org