Loading...
error_text
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: کتابخانه فارسی
اندازه قلم
۱  ۲  ۳ 
بارگزاری مجدد   
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: 1. پوشيدن لباس دوخته

1. پوشيدن لباس دوخته

(مسئله 156 )پوشيدن چيزهاى دوخته، مثل پيراهن و زيرجامه و قبا و امثال آنها بر مرد مُحرم حرام است؛ بنابراين، هر جامه اى كه دوخته باشد پوشيدن آنها جايز نيست.

(مسئله 157 ) كمربند و بند ساعت و دمپايى و امثال آنها اگر دوخته باشند اشكال ندارد، چون بر اين موارد صدق لباس نمى كند، ولى احتياط استحبابى در ترك است.

(مسئله 158 )استفاده از برخى چيزهاى دوخته شده مثل هميانى كه در آن پول مى گذارند و به كمر مى بندند اشكال ندارد، ولى بهتر آن است به نحوى ببندد كه بى گِرِه باشد.

(مسئله 159 )براى محرم جايز است فتق بند به خود ببندد گرچه احتياط مستحب آن است كه در حال ضرورت استفاده نمايد و در اين صورت بنا بر احتياط مستحب يك كفاره بدهد و كفاره آن يك گوسفند است.

(مسئله 160 )اگر محرم به لباس دوخته احتياج پيدا كند و ناچار شود آن را بپوشد جايز است آن را بپوشد، ولى بايد كفاره بدهد.

(مسئله 161 )هرگاه محرم لباس احرام را كنار بگذارد و با لباس دوخته اعمال عمره را انجام دهد، جهلاً يا عمداً، گرچه معصيت كرده ليكن عمره او صحيح و مجزى است. ولى در صورت عمد كفّاره دارد، كه كفّاره آن يك گوسفند است.

(مسئله 162 )براى زنها جايز است لباس دوخته هر قدر مى خواهند بپوشند با رعايت شرايطى كه در لباس احرام معتبر است و كفّاره ندارد، آرى، براى آنها پوشيدن «قفازين» (و آن به صورت يك جفت دستكش زنانه بوده كه براى رفع سرما به دست مى كردند) بلكه هر نوع دستكش براى بانوان در حال احرام، جايز نيست.

(مسئله 163 ) جايز است مُحرم هنگام خوابيدن، از لحاف يا روانداز دوخته استفاده كند و بدن خود را با آن بپوشاند، ولى سر خود را نبايد بپوشاند.

(مسئله 164 ) كفّاره پوشيدن لباس دوخته اگر از روى علم و عمد باشد، يك گوسفند است.

عنوان بعدیعنوان قبلی




کلیه حقوق این اثر متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی می باشد.
منبع: http://saanei.org