Loading...
error_text
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: کتابخانه فارسی
اندازه قلم
۱  ۲  ۳ 
بارگزاری مجدد   
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: جدّ پدري

جدّ پدري

جدّ پدري ايشان، آيـ] الله حاج ملايوسف ينگ آبادي ـ (1276 ـ 1316هـ .ق برابر با 1237 ـ 1277 هـ .ش ) فرزند مشهدي حسين علي ـ از بزرگان و از علماي حوزه‌ي علميه اصفهان، عالمي عامل و با تقوا بود و در منطقه شهرت داشت. او در مدرسه جدّه بزرگ اصفهان و نجف اشرف تحصيل کرد و نزد استادان و اعلام نامداري همچون آيات عظام؛ ميرزا حبيب الله رشتي (متوفاي 1312 هـ .ق)، ميرزا جهانگير خان قشقايي (متوفاي 1328‌هـ .ق) و آخوند ملا محمد کاشي (متوفاي 1333 هـ .ق) فقه، اصول، فلسفه و عرفان را فرا گرفت. حاج ملا يوسف با ميرزاي بزرگ آيـ] الله ميرزا محمد حسن شيرازي (متوفاي 1312 هـ .ق) رهبر نهضت تنباکو در سال‌هاي 1307 ـ 1309 هـ .ق ارتباط داشت و از ارادتمندان و مروّجان افکار وي در خطّه اصفهان به شمار مي‌رفت.

آيـة الله حاج ملا يوسف، فردي متعبـّد، جسور و از روحيه‌اي بلند و مَنِشي آزاد برخوردار بود. با خوانين منطقه و کارهاي نادرست آنان مخالفت مي‌کرد و با زورگويان و قُلدران هم سر ناسازگاري داشت و گاه در مقابل‌شان ايستادگي، مبارزه و مقاومت مي‌نمود. از يادگار‌هاي بجا مانده از وي در منطقه جرقويه، آب انبار و مسجد مصلّي است که هم اکنون در پشت قبرستان قديمي شهر نيک آباد واقع است.[1] اين مسجد از آغاز تا به حال مورد عنايت و رفت و آمد مردم آن منطقه بوده و در اين سال‌هاي اخير نيز با همّت حضرت آيـة الله حاج شيخ حسن صانعي(دامت برکاته) مورد مرمّت و بازسازي اساسي قرار گرفته است.

مرحوم آيـ] الله حاج ملا يوسف در مدرسه جدّه بزرگ واقع در بازار بزرگ اصفهان به مرض دل درد دار فاني را وداع گفت و در قبرستان تخت فولاد اصفهان مدفون گرديد. از وي يک پسر (محمدعلي) 6 ساله و يک دختر ( فاطمه ) 9 ساله به يادگار مانده است.

--------------------------------------------------------------------------------

[1]. حديث زندگي، روايت زندگي عالم زاهد حجة الاسلام آقا‌ شيخ محمد علي صانعي، ص 13 و 108.

عنوان بعدیعنوان قبلی




کلیه حقوق این اثر متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی می باشد.
منبع: http://saanei.org