Loading...
error_text
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: نشریه صفیر حیات
اندازه قلم
۱  ۲  ۳ 
بارگزاری مجدد   
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: توصيف آيت الله طاهری از زبان آيت الله العظمی صانعی

توصيف آيت الله طاهری از زبان آيت الله العظمی صانعی

آيت الله طاهري دين خود را نسبت به اسلام ، احکام نوراني آن و اهل بيت (ع) اداء کرد.

حضرت آيت الله طاهري به ملکوت اعلا پيوست، بزرگ مردي که تمام دوران زندگيش صرف کسب علم و دانش و مجاهدت در راه حق و مبارزه با ظلم وظالم سپري گرديد و مردم قدر شناس اصفهان به شايستگي پيکرش را تشييع و به خاک سپردند. اما مع الاسف اطلاعات و مستنداتي از زندگي علمي و سابقه مبارزاتي حضرت آيت الله در دسترس نيست. آنچه در پي مي آيد بخشي از سخنان حضرت آيت الله العظمي صانعي(مدظله العالي) در ديدار جمعي از مريدان و شاگردان حضرت آيت الله طاهري (رحمة الله عليه) با معظم له است که تقديم خوانندگان مي گردد.

مقـام علـمي آيـت الله طاهري(ره)

تفصيل مقام علمي ايشان را بهتر است از شخصيت هايي همچون آيات عظام شبيري زنجاني و موسوي اردبيلي سوال کنيد اما اجمالا من دونکته را در اين ارتباط ذکر مي کنم اول اينکه؛ در بدو ورود ما به قم در اوائل دهه 30 اين آقايان به عنوان فضلاي به نام حوزه مطرح بودند و از شـاگردان مرحـوم آيت الله محقق داماد بودند، و ثانياً؛ به اعتقاد اين جانب حضرت آيت الله طاهري عليرغم اينکه يک شخصيت بسيار متقي و خوش استعداد بود لکن ورود ايشان در مبارزه عليه رژيم ستم شاهي وحرکت ايشان به طرف مبارزات اصفهان سبب شد که ايشان در حوزه مقداري منسي شود و نتواند اين مدارج عاليه را طي کند...

اما براي من مسلم است که ايشان به مرحله اجتهاد و استنباط در حد بالايي رسيده بودند چون از شاگردان خاص آيت الله محقق داماد بودند واگر در حوزه قم مانده بود جزء مراجع معروف و جزء مراجعي که مرجعيت ايشان را حوزه هاي علميه قبول داشت پذيرفته مي شد البته بايد اقرار کرد که ايشان در مبارزاتش اگر نگوييم بيشتر، کمتر از يک مرجع به دين خدمت نکرده است ايشان واقعا دين خودش را نسبت به اسلام و نسبت به احکام نوراني آن و اهل بيت صلوات الله عليهم اجمعين اداء کرد.

دفاع از حقوق مردم و ظلم ستيزي

نماز جمعه اي را که ايشان برگزار مي کرد از اقشار مختلف مردم در آن شرکت مي کردند، در واقع آقاي طاهري مسير نماز جمعه را در مسير هدايت به اسلام و حرکت به طرف انقلاب و نهضت و امام (س) قرار داده بود به همين جهت تماي اقشار مردم در نماز جمعه ايشان شرکت مي کردند. يک زماني من به نماز جمعه ايشان در مسجد جامع حسين آباد رفتم.

ايشان وقتي خواستند شروع به خطبه خواندن کنند فرمودند که جناب آقاي دکتر بهشتي هم اينجا حضور دارند و اگر مسافر نبودند من مي گفتم ايشان بياند و نماز جمعه را بخوانند اين سخن ايشان گوياي اين بود که شهيد بهشتي که در روز جمعه آمده بودند اصفهان، از فرصت استفاده کرده بود و به دليل ارادت به حضرت آيت الله طاهري به نماز جمعه ايشان آمده بود.

نکته ديگر اينکه آن وقت ايشان در خطبه ها بحثي را مطرح کردند در رابطه با ظلم و ستم .دليل طرح اين بحث هم بدين جهت بود که در آن ايام در اطراف اصفهان چاهاي عميقي را مي کندند براي اينکه فاضلاب هسته اي را دفن کنند. ايشان به آن اعتراض داشت و مي گفت که اين کار خيانت به ملت است، چرا که هم براي مردم و هم محيط زيست ضرر دارد.در راه مبارزه با ظلم هم يادم است که مي فرمود نماز شب خواندن خيلي خوب است و از عبادات است اما اسلام در همان جا هم مسئله مبارزه با ظلم را مطرح کرده و قرائت آياتي از آخر سوره مائده را که به مبارزه با ظلم و عدم سازش با ظالم را بيان مي کند و توصيه شده که در نماز شب قبل يا بعد از نماز خوانده شود به مردم سفارش مي کرد.ايشان مي فرمود نماز شب اگر چه يک عبادت فردي است اما در آنجا هم اسلام مي فرمايد که بايد به فکر مبارزه با ظلم باشيم.

علاقه فوق العاده مردم به آيت الله طاهري

محبوبيت فوق العاده آيت الله طاهري تا پايان عمر، در ميان مردم اصفهان نيازي به بيان ندارد. زماني که خبر آزادي آيت الله طاهري از زندان در ميان مردم منتشر گرديد ما هم براي استقبال از ايشان آمديم .آن روز از دروازه تهران سابق تا دروازه دولت جمعيت فراواني براي استقبال ايشان آمده بود به گونه اي که ماشين ايشان با صعوبت و دشواري از ميان جمعيت حرکت مي کرد جمعيت يک طرفش دروازه تهران بوده و يک طرفش دروازه دولت، حدود پنج شش کيلومتر و همين طور جمعيت در حال رفت و آمد بودند که به استقبال آيت الله طاهري آمده بودند.

و اين مطلب نبود مگر بخاطر پايداري و مقاومت ايشان و تحمل شکنجه هاي طاقت فرسايي که در زندان بر ايشان وارد مي آمد. البته اين محبوبيت مقطعي نبود و در تمام سال هاي پس از انقلاب شاهد ابراز ارادت خالصانه مردم به ايشان بوده ايم که شکوه و عظمت آن رادر مراسم تشييع جنازه آن فقيد سعيد مشاهده کرديد.

امام سلام الله عليه هم به ايشان عنايتي داشتند که فوق العاده بود که قابل مقايسه با عنايات ديگران نبود. امتيازات يک انسان والا را داشتند ونه تنها خودشان براي تحقق آرمانهاي نهضت امام سلام الله عليه شکنجه ها شدندبلکه فرزندشان هم در راه نهضت به شهادت رسيد. ايشان يکي از بهترين ياران امام بود اگر نگوييم يکي از دو تا بوده است، رضايت امام را در همه ابعاد جلب مي کرد و تمام ياران امام با ايشان رفيق بودند، شما کسي را پيدا نمي کنيد که رفيق امام باشد به معناي حقيقي جز اينکه با ايشان رفيق باشد .

نقش تاثير گذار آيت الله طاهري در انقلاب و جنگ

نقش مردم اصفهان در پيشبرد نهضت امام و همچنين دوران دفاع مقدس به تلاش هاي آيت الله طاهري و تاثير پذيري مردم اصفهان از ايشان قابل وصف نيست. يادم است وقتي که حرکت انقلاب در اصفهان شروع شد حتي تحليل گران خارجي مانند راديو بي بي سي مي گفتند: که اصفهان حرکت کرده است و حرکت اصفهان حرکت ساز و انقلاب آفرين است. مرحوم آيت الله طاهري به عنوان محور مبارزات در کل کشور و از جمله اصفهان بود در اصفهان دو نفر بودند که اينها هادي و مرشد هاي جامعه به حساب مي آمدند و مردم را به سوي نهضت هدايت مي کردند. يکي حضرت آيت الله طاهري بود و ديگري حضرت آيت الله خادمي رضوان الله تعالي عليهما منتها آيت الله طاهري در متن بود و آيت الله خادمي پشتيبان و حامي و خودش هم هدايت مي کرد. در سال 1356 که در اصفهان تحصن شد در منزل آقاي خادمي متحصن شدند و حمله هم به منزل آقاي خادمي شد و بنابراين در نهضت و حرکت انقلابي مردم در اصفهان چه نسبت به روحانيون بزرگوار و چه ساير طبقات مردم، اين دو بزرگوار نقش هدايت کننده را داشتند لکن، آيت الله طاهري چون که جوان تر بود و در متن، خيلي صدمه خورد.

آيت الله طاهري، در دوران دفاع مقدس هم در اصفهان يکي از ارکان بود، بسيجياني که به جنگ مي رفتند عمده اش تشويق ها و ترغيب هاي آقاي طاهري آنان را راهي مي کرد. البته فقط تشويق زباني و صرف نبود ،هم خودش حضور داشت و هم پسرش شهيد شد. اين ها نتيجه تربيت هاي لساني و عملي ايشان بود ايشان واقعا انساني وارسته بودند که خداوند و معاد را باور کرده بود و اين مسئله را لساناً و عملاً نشان مي داد لذا آنچه در دوران دفاع مقدس از فداکاري، ايثار و از خودگذشتگي مردم اصفهان ديديم اينها همه اش نتيجه تربيت هاي ايشان و ديگر بزرگان بود.

عنوان قبلی




کلیه حقوق این اثر متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی می باشد.
منبع: http://saanei.org