Loading...
error_text
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: نشریه صفیر حیات
اندازه قلم
۱  ۲  ۳ 
بارگزاری مجدد   
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: طرح اختلافات امت اسلامی مبنای شرعی و عقلانی ندارد.

طرح اختلافات امت اسلامی مبنای شرعی و عقلانی ندارد.

آيت الله هاشمی رفسنجانی:
طرح اختلافات امت اسلامی مبنای شرعی و عقلانی ندارد.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت با بيان اينکه نزاع ميان امت اسلامي هيچ گونه وجه عقلاني و شرعي ندارد، گفـت: اختلافات به وسيله علماي تراز اول بايد پيگيري شود که حرف آنها براي مردم حجت است و با کمک عالمان، امت واحده تحقق پيدا مي کند.

آيت الله هاشمي رفسنجاني رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در مراسم اختتاميه بيست وهفتمين کنفرانس بين المللي وحدت اسلامي اظهارداشت: هيچ يک از دوره هايي که هفته وحدت برگزار شده، بي نتيجه نبوده اما از آن نتيجه اساسي که از اول در اهداف تاسيس اين نهاد مقدس بوده، فاصله داريم لذا انتظار داريم علماي جهان اسلام تلاش مضاعفي کنند.

وي افزود: متاسفانه امروز شرايطي بر جهان اسلام حاکم است که وضع خطرناکي به خود گرفته است و دقيقا ضد وحدت و دعوت و رسالت پيامبر (ص) است. اختلاف نظر در ميان انسان ها يک موضوع طبيعي است. هر انسان اهل انديشه اي با عقل و معلومات خود راهي را انتخاب مي کند که ممکن است با افراد ديگر اختلاف نظر داشته باشد به اين ترتيب اختلاف نظر در ميان آنها يک امر طبيعي است و در معارف ما دستوري نسبت به اينکه اختلاف نظر را از بين ببريم، وجود ندارد، زيرا اختلاف نظر مي تواند در مذاکرات و استدلال ها مفيد باشد و اساسا اجتهاد مکمل خاتميت در اسلام است.

وي با بيان اينکه نبايد آن گونه خود را معرفي کنيم که مي خواهيم اختلاف نظرها وجود نداشته باشد، ادامه داد: بنابراين از اختلاف نظر، اختلاف عقيده نيز پيش مي آيد و آن هم پذيرفته شده است بايد راهي آسان تر در نظر بگيريم و آن جلوگيري از نزاع و درگيري است.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: آنچه امروز خطرناک است و متاسفانه در دنياي اسلام شدت بيشتري هم يافته است، تنازع، جنگ و خشونت براساس اختلاف عقيده و نظر است و تبعات بسيار سنگين براي طرفين نزاع دارد و اين وظيفه علماي دنياي اسلام من و شما است که همت کنيم در هفته وحدت راهي پيدا کنيم که اين وضع تخريبي که شکل جنون وار گرفته است تمام شود.

وي افزود: خبرهايي از ترور در جهان اسلام به گوش مي رسد اگر درست باشد نگراني را افزايش مي دهد به طور مثال در افغانستان دختر 8 ساله اي را قبل از عمليات انتحار دستگير مي کنند که برادرش او را تشويق کرده دست به عمليات انتحاري دست بزند. چنين عملياتي در جامعه اي صورت مي گيرد که پيامبرش پيام آور رحمت و اخوت و مهرباني است.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: براي دست يافتن به وحدت بايد به سراغ جدي ترين مسائل برويم. از جمله اينکه علماي تراز اول اسلام که سخنانشان در جامعه اسلامي نفوذ دارد دور هم بنشينند و مسائل وحدت بخش را مطرح کنند و دولت هاي اسلامي وعده اجرا دهند و حمايت کنند تا شايد جلوي اين نزاع هاي بي حاصل گرفته شود، زيرا آنچه امروز مي بينيم مراتب تندي از نزاع است که متاسفانه در رسانه هاي مختلف آنها را مشاهده مي کنيم و اين تاسف بار است.

وي خاطرنشان کرد: خشونت ها اگر در عصر جاهليت اتفاق مي افتاد قابل انتظار بود اما جاي تاسف دارد که امروز در عصر بيداري اسلامي و عصر انفجار اطلاعات، خشونت ها به نام اسلام و عقايد ديني منعکس مي شود و بدون شک تاثير منفي در افراد غيرمسلمان و آنهايي که از بيرون به اسلام نگاه مي کنند، دارد.

هاشمي رفسنجاني افزود: اگر دنياي اسلام آموزه هاي قرآن را رعايت مي کرد، دچار اين وضعيت نمي شد. امت اسلامي يک چهارم همه ملت هاي دنياست و 60 کشور مستقل به اضافه گروه ها و جمعيت هاي زياد در کشورهاي غيراسلامي دارد و شايد بهترين سرمايه هاي الهي در اختيار مسلمانان است. پس چنين امتي مي تواند امروز بزرگترين قدرت دنيا باشد، اما متاسفانه وضع به گونه اي ديگر به پيش رفته است.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با ابراز تاسف از اينکه امروز به جاي اينکه از اين سرمايه ها براي تحکيم قدرت جهان اسلام استفاده شود، شرايط به گونه اي پيش آمده که از آن دور شده ايم و بسياري از امکانات يا خنثي مانده و يا در درگيري هاي بين خود امت تلف مي شود و دشمنان ما را به جان هم انداخته اند.

وي همچنين اظهار داشت: اينکه چه کسي اولين خليفه بوده يا نبوده، مسئله تاريخي است که هيچ سودي براي ما ندارد و نتيجه اي از آن نخواهيم گرفت. اينکه آنها چگونه وضو مي گيرند و نماز مي خوانند، منطق عقلاني براي تبديل شدن به اختلاف ندارد و سندي از قرآن و سنت براي اينکه ما با هم اختلاف داشته باشيم وجود ندارد.

هاشمي رفسنجاني با بيان اينکه تنها دشمنان اسلام از اين اختلافات و نزاع ها سود خواهند برد، گفت: اختلاف امروز در جهان اسلام به هيچ روي وجه عقلاني، شرعي و ديني ندارد. امروز مي شود در رسانه هاي مشترک بحث هاي مشترک را که انسان هاي عالم و متقي پشت آن است براي همه فرقه ها و مذاهب منتشر کرد و دولت ها مي توانند از آن حمايت اجرايي کنند.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام همچنين با اشاره به جريان بيداري اسلامي و ابراز تاسف از اينکه اين حرکت ها در برخي کشورهاي مختلف به انحراف کشيده شده است، گفت: دو سال پيش براي بيداري اسلامي خوشحال شديم که مردم سرنوشت خود را از دست انحصارگرهاي بين المللي نجات داده و مستقل زندگي مي کنند و بسيار شيرين بود که مردم يک کشور با آرامش در خيابان ها جمع شده اند و استبداد و استکبار را برکنده اند اما چه شد؛ دوباره اين حرکت ها تبديل به نزاع داخلي شد و مردم به جان همديگر افتادند. متاسفانه وقتي از دور به اين صحنه ها نگاه مي کنيم، يک مقدار کارها ابلهانه است.

وي گفت: امروز وضعيت را به گونه اي بايد بسازيم که بتوانيم با توجه به آموزهاي قرآن قدرتي که خداوند در اختيار ما قرار داده است را محقق کنيم اين درحالي است که بيش از 90 درصد مسلمانان با هم اشتراک دارند و تفاوت در جزئيات است ولي کشور هاي اروپايي با همه اختلافات جدي، اتحاديه تشکيل مي دهند و به يکديگر کمک مي کنند.

هاشمي رفسنجاني ادامه داد: اگر اعمال ما مطابق مباني محکم اسلامي باشد، مي توانيم تفکر خود را براي همه دنيا به عنوان نمونه و الگو نشان دهيم. همانطور که پيامبر اکرم (ص) در زمان حيات خود برنامه عملياتي در پيش گرفتند که ظرف 10 سال مدينه فاضله اي را ايجاد کردند و حال ما برعکس اين سنت عمل مي کنيم.

وي در پايان خاطرنشان کرد: نبايد تنها به اين کنفرانس ها و يک هفته وحدت اکتفا کنيم بلکه بايد کارهاي بزرگ را به وسيله علماي تراز اول پيگيري کنيم که حرف آنها براي مردم حجت است و با کمک عالمان، امت واحده تحقق پيدا کند.

عنوان بعدیعنوان قبلی




کلیه حقوق این اثر متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی می باشد.
منبع: http://saanei.org