Loading...
error_text
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: نشریه صفیر حیات
اندازه قلم
۱  ۲  ۳ 
بارگزاری مجدد   
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی :: حضرت آيت الله العظمي موسوي اردبيلي: بايد امور ديني به مردم سپرده شود

حضرت آيت الله العظمي موسوي اردبيلي: بايد امور ديني به مردم سپرده شود

حضرت آيت الله العظمي موسوي اردبيلي:

بايد امور ديني به مردم سپرده شود و دولت و دستگاه هاي حکومتي دخالت خود را از تبليغات ديني، مساجد و ديگر مراکز ديني بردارند.

به جاي استفاده از روحانيون فاضل و باسواد، از افرادي استفاده مي شود که از فضل و سواد کافي برخوردار نيستند و اين گروه چونکه نمي توانند به خوبي دين را معرفي کنند، باعث سرخوردگي مردم نسبت به دين و آموزه هاي ديني مي شود.

آيت الله العظمي موسوي اردبيلي در درس خارج فقه فرمود: اگر بخواهيم مسائل مربوط به امور ديني مردم جاي اصلي خودش را پيدا کند بايد اين مسائل به مردم سپرده شود و دولت و دستگاه هاي حکومتي دخالت خود را از تبليغات ديني و مساجد و ديگر مراکز ديني بردارند.درست است که تعداد زيادي از مساجد در شهرها از اقامه نماز جماعت و امام جماعت محروم هستند و اين مايه تأسف است و در جهت حل اين مشکل و ديگر معضلات بخش فرهنگ بايد قدم جدي و اساسي برداشت، ولي بايد ريشه يابي کنيم که چه عامل يا عواملي باعث بروز چنين مشکلاتي شده است.
ايشان ادامه داد: زماني بر روحانيت گذشت که در اين مملکت کار ديني و لباس روحانيت جرم به حساب مي آمد و آن را به تمسخر مي گرفتند لکن با ياري و فضل الهي، روحانيت در اذهان مردم قرب و منزلت پيدا کرد و جايگاه واقعي خود را به دست آورد. حال پس از34 سال که از انقلاب مي گذرد چه شده است که يکي از مسئولان حکومتي در اين ديدار اخير با من از عدم برخورداري خيلي از مساجد در شهرها از امام جماعت و نماز جماعت شکايت مي کند و در اين رابطه آمار نگرن کننده اي را ارائه مي کند.

اين مرجع تقليد افزود: به نظر مي رسد يکي از مهم ترين عواملي که در اين زمينه مؤثر است دخالت بيش از حد دستگاه هاي وابسته به حکومت در امر تبليغ و امور ديني است و اين همان چيزي است که مرحوم امام هم آن را نمي پسنديد. اگر بخواهيم مسائل مربوط به امور ديني مردم جاي اصلي خودش را پيدا کند بايد اين مسائل به مردم سپرده شود و دولت و دستگاه هاي حکومتي دخالت خود را از تبليغات ديني و مساجد و ديگر مراکز ديني بردارند.

اين استاد سطح خارج حوزه تصريح کرد: نکته دومي که در اين رابطه مهم است اين است که متاسفانه در خيلي از جاها به جاي استفاده از روحانيون فاضل و باسواد، از افرادي استفاده مي شود که از فضل و سواد کافي برخوردار نيستند و اين گروه چونکه نمي توانند به خوبي دين را معرفي کنند، باعث سرخوردگي مردم نسبت به دين و آموزه هاي ديني مي شود؛ در صورتي که اگر از افراد فرهيخته و با سواد و با تقوي استفاده بشود و بدون اينکه از آنان درخواست هاي جانبي کنند و توقعات بي مورد داشته باشند فقط بخواهند که آنان از دين و آموزه هاي ديني سخن بگويند، در نتيجه معرفي خوب از دين، علاقه مردم به دين زيادتر خواهد شد.

آيت الله العظمي موسوي اردبيلي خاطرنشان کرد: متأسفانه از بعضي از شهرها و مناطق اخباري به گوش مي رسد که روحاني و امام جماعتي که مورد علاقه مردم است بدون هيچ دليلي کنار گذاشته مي شود و يک روحاني بي سواد يا کم سواد جايگزين وي مي شود و همين امر باعث دلسردي مردم مي شود؛ اگر روحاني با سواد و با تقوا حضور نداشته باشد تا احکام و اخلاقيات را به مردم هم با زبان و هم با عملکرد خود تبيين کند، ديگر نبايد توقع داشت که فرهنگ جامعه درست شود.

اين مرجع تقليد در ادامه تاکيد کرد: به هر حال راه حل اين مشکل اين است که ديگران در امور روحانيت و دين و مساجد دخالت نکنند و امور روحانيت و دين به دست خود آن ها و مردم سپرده شود. اگر به تشخيص مردم احترام گذاشته شود و اين کارها به خود مردم سپرده شود، مردم به خوبي از دين و مراکز ديني حمايت مي کنند و در قدم بعد وظيفه روحانيت است که هرجا نياز به حضور آنان بود بدون وابستگي به دولت و دستگاه هاي حکومتي حضور پيدا کنند و به وظيفه ارشاد و تبليغ بپردازند. در اين صورت است که بدون هيچ گونه نقصاني کارها به پيش مي رود و مشکلات مرتفع مي شود.

منبع : پايگاه اطلاع رساني دفتر
حضرت آيت الله العظمي موسوي اردبيلي

عنوان بعدیعنوان قبلی




کلیه حقوق این اثر متعلق به پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی صانعی می باشد.
منبع: http://saanei.org